Super-Achievers - Δέκα πράγματα που τα κάνουν καλύτερα

Ο καθένας μας γνωρίζει ίσως κάποιους από αυτούς τους τύπους: Επιτυχημένοι στη δουλειά, πάντα αρκετό χρόνο στη διάθεση τους για την οικογένεια και το σπορ, όμορφοι, ισορροπημένοι και ευγενικοί.

Πως λειτουργεί όμως αυτό; Δέκα πράγματα που τα κάνει καλύτερα ο „Super-Achiever“:

1. Όποιος ξεκινάει τις πρωινές ώρες επικεντρωμένα, δημιουργεί περισσότερα

Το πρωί η συγκέντρωση είναι υψηλότερη. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο οι εργαζόμενοι να ασχολούνται τις πρωινές ώρες με σύνθετα καθήκοντα, συμβουλεύει ο Michael Kastner από το Ινστιτούτο Εργασιακής Ψυχολογίας και Υγείας (IAPAM).

Οι λόγοι για τους οποίους όλο και περισσότεροι μάνατζερ σηκώνονται στις 4ώρα το πρωί:

Όλο και περισσότεροι μάνατζερ μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα και ξεπερνάν ακόμα και ο ένας των άλλων σ'αυτό. Είτε e-mail, οικογένεια ή σπορ: τα πάντα φαίνεται να έχουν περισσότερο νόημα από την ξεκούραση. Αλλά, για πόσο μπορεί ο λίγος ύπνος να κάνει καλό;

Είτε καποίος διαβάζει πριν τη δουλειά του τις Ειδήσεις, ή απαντάει στα e-mail από το εξωτερικό κτ.λ.: Η λίστα με τις εκκρεμότητες είναι μεγάλη. Και έτσι, τα πιο τοπ στελέχη συμφωνούν: Ο ύπνος είναι για τους Loser. Εάν και μέχρι πρόσφατα να δουλεύει κάποιος μέχρι τη νύχτα στο γραφείο ήταν ένα στοιχείο ποιότητας, πλέον, το ζήτημα είναι όχι μόνο να εἰναι απαραίτητος, αλλά και σε καλή φυσική κατάσταση, ενημερωμένος και δικτυωμένος. Οπότε, είναι σημαντικό να σηκώνετε κάποιος νωρίς για να μπορεί πριν το κανονικό ξεκίνημα της εργάσιμης ημέρας όχι μόνο να διαβάσει τα e-mail του, την εφημερίδα και να πάει για τρέξιμο, αλλά να πάρει - το ιδανικό - και μαζί με τα παιδιά του το πρωινό.

Στις ΗΠΑ, το ξύπνημα στης 5 ώρα το πρωί φαίνεται να είναι σχεδόν το στάνταρ. Και έσεις, τι κάνετε το πρωί;” έχει γίνει μια φυσιολογική ερώτηση στο επιχειρηματικό Small-Talk. „Κοιμάμαι” είναι μια πιο ασυνήθιστη απάντηση σ`αυτό.

Είτε η πίεση που ασκείται από κοινού, η ευσυνειδησία ή το εσωτερικό ρολόι: H απόδραση από το κρεβάτι επιδρά. “Οι πρωινή τύποι κάνουν καριέρα”, λέει ο βιολόγος Christoph Randler, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εκπαίδευσης στη Χαϊδελβέργη. Οι μελέτες του Randler και των συνεργατών του δείχνουν ότι οι πρωινή τύποι είναι πιο δραστήριοι, έχουν υψηλότερη απόδοση και αίσθηση ευθύνης. Ταυτόχρονα, οι λεγόμενοι κορυδαλλή εναρμονίζουν περισσότερο με τις χρονικές διαδικασίες των εταιρειών. Επιπλέον, θεωρούνται ως δραστήριοι και πειθαρχικοί λόγω του πρωινού ξύπνημα.

Στα επόμενα άρθρα:

  1. Αυτοέλεγχος
  2. Οδηγούν τη ζωή τους, δεν οδηγούνται
  3. Κλείνουν τις δουλείες τους και μεταπηδούν γρήγορα
  4. Λάβουν υπόψη το Work-Life-Balance
  5. Γνωρίζουν τις αδυναμίες τους
  6. E-mail: Μία φωρά αρκεί
  7. Ο ελεύθερος χρόνος είναι χρόνος χωρίς δουλεία
  8. Προγραμματίζουν κενό χρόνο και τελετουργίες
  9. Δεν πιέζονται από υποθετικά πρότυπα
     
    Πηγή: manager magazin
     

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

A.F.M. – Wer braucht eine Steuernummer in Griechenland

Rentner mit Wohnsitz im Ausland – Information des IKA-E.T.A.M.

Wie wurden im Antiken Griechenland Steuern erhoben? - Kurzer Exkurs